Powered By Blogger

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 151 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2103428128 ΚΙΝ. 6944948598
https://asekyda.blogspot.gr/ email asekyda@gmail.com
Fb: Ανεξάρτητο σωματείο 22/03/2017

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ του Ανεξάρτητου σωματείου την Τρίτη 07/03/2017 συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού κ.Μπρούλια Γιώργο,ο οποίος είναι πλέον ενημερωμένος για όλα τα θέματα και ανοιχτός στο να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων.Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας αναφέρθηκαν τα εξής:
1)Ο Δήμος Αθηναίων πήρε απόφαση και ενέκρινε στο Δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 370 εργατών και 34 τεχνιτών.Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δώθηκε η έγκριση για πρόσληψη μηχανοτεχνιτών.
2)Αναμένεται ανανέωση του στόλου με 25 απορριμματοφόρα.Με τις δύο αυτές ενέργειες σταματούν τα διάφορα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας και του Μηχανολογικού. Ο Αντιδήμαρχος έχει δηλώσει στο Δημοτικό συμβούλιο ότι εάν ο Δήμος Αθηναίων εξοπλιστεί με προσωπικό και τον κατάλληλο στόλο,δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης.
3)΄Οσον αφορά το θέμα της μετεγκατάστασής μας σε άλλο κτήριο,ήδη ο Δήμος Αθηναίων ψάχνει για νέες εγκαταστάσεις.Μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος,στο ήδη υπάρχον κτήριο αναμένεται (και επιβάλλεται) να γίνουν αναγκαίες επισκευές(π.χ. επισκευή αποδυτηρίων-αφοδευτηρίων ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να αλλάζουν ρούχα στη εργασία και να μην μεταφέρουν τα μικρόβια σπίτια τους.)
4)Εγκρίθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις καθώς και ο εμβολιασμός των εργαζομένων μιάς και υπογράφτηκε σύμβαση με την «Βιοϊατρική».Οσον αφορά τα ρούχα που μας οφείλει η υπηρεσία θα ξεκινήσουν να δίνονται το συντομότερο δυνατόν.Για τα γάλατα παρελθόντων ετών αναμένουμε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
5)Γίνονται ενέργειες –αφού έγινε διαγωνισμός και βρέθηκε ο ανάδοχος-να υπάρξει συνεχής ροή ανταλλακτικών,κάτι που χρειάζεται άμεσα το Μηχανολογικό για να λειτουργήσει σωστά.
6)Τέλος ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο να φροντίσει ώστε να παρεμβαίνει η Δημοτική Αστυνομία στις λαϊκές αγορές για να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Συνάδελφοι,για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή δεσμεύεται να κάνει ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν την υπηρεσία να λειτουργήσει καλύτερα και θα προσφέρουν και σε μας καλύτερες εργασιακές συνθήκες.Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά τα λόγια δεν θα παραμείνουν λόγια αλλά θα γίνουν πράξεις.Πράξεις που θα κάνουν την Καθαριότητα και το Μηχανολογικό να ορθοποδήσουν και πάλι,έτσι ώστε και η Αθήνα να αλλάξει όψη προς το καλύτερο αλλά και εμείς σαν εργαζόμενοι να κάνουμε την δουλειά μας με λιγότερους κινδύνους και με περισσότερη αξιοπρέπεια!

Το Δ.Σ



Πρόεδρος
Ράπτης Ευθύμιος

Γεν.Γραμματέας


Ράμπιας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου