Powered By Blogger

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ανακοίνωση για την απεργία στις 25/01/2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ:  ανακοίνωση

Λίγες ημέρες μετά την απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με κεντρικό θέμα την τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, την απόδοση των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται και την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων του Σ.Ε.Π.Ε. αφού είναι πλέον διαπίστωση πως η αδιαφορία κράτους και Ο.Τ.Α. είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο είκοσι εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την διετία 2014-2016, διαπιστώνουμε πως ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων δεν τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, δεν αποδίδει τα Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας.
Με σχετικές ανακοινώσεις οι Σύλλογοι: Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων, Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων  Δήμου Αθηναίων, Ανεξάρτητο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αθηναίων και  ο Σ.Ε.Δ.Α. προχωρούν σε κοινή αγωνιστική κινητοποίηση προκηρύσσοντας προειδοποιητική απεργία για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και αποχή από την εργασία το Σαββάτο 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, διεκδικώντας το αυτονόητο. Το αναφαίρετο δικαίωμα της Ασφάλειας και Υγιεινής στην εργασία και την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας και καλεί την Διοίκηση του Δήμου της Αθήνας που αποτελεί σήμερα αρνητικό παράδειγμα για όλη τη χώρα να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δίνοντας άμεσα λύσεις.
Φέρει ακέραιη την ευθύνη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων που δίνουν καθημερινό αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Επισημαίνουμε πως η μη τήρηση της υποχρέωσης για παροχή των Μ.Α.Π. δύναται να επιφέρει την άρνηση παροχής εργασίας χωρίς καμιά συνέπεια για τους εργαζόμενους.
Η θέληση των εργαζομένων να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αθήνας δεν μπορεί να θεωρείται αδυναμία και να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.
Η συνεχιζόμενη αδιαφορία και η μη επίλυση των προβλημάτων άμεσα, μεταφέρει αναπόφευκτα στις πλάτες της Διοίκησης του Δήμου της Αθήνας την ευθύνη για την όποια ταλαιπωρία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκαλέσουν.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

     Ο Πρόεδρος                         Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


    Νίκος Τράκας                               Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου